kiwiopreis.reismee.nl

Fotoseries

Hieronder vind je een overzicht van alle fotoseries.

Hanoi

Bruisend, Franse invloeden en een wirwar van kleine straatjes!

Phong Na-Khe Bang National Park

Stalagmieten en stalactieten in een diepe, koele grot!

Hue

Leuk en bruisend toeristisch stadje en een mooi oud stadscentrum. En onwijs genoten van de motorbike tour!

Hoi An

WAUW wat een plek! Kleuren, winkeltjes, wateren.... Wauw wauw ik word hier blij van! Wel toeristisch, maar dat is logisch.

Tuy Hoa

Klein plaatsje, totaal niet toeristisch. Wel een lekkere plek om even bij te komen na weer een lange dag in de drukke stad!

Mekong Delta

Wat een rust na het drukke stadsleven! Even helemaal tot rust komen in deze oase.

Ho Chi Minh City

Bruisend Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon, is vernoemd naar president Ho Chi Minh. Mijn eerste dag in Vietnam begint hier en ik raak overweldigd door alles om me heen. Wat een drukte van jewelste!

White water RAFTING

Eerste keer raften, maar wat was het vet! En dankzij onze super goede leider en goed geluk zijn we niet omgeslagen!

Rotorua

Rotorua ligt in vulkanisch gebied, omringd door vulkanen en op vulkanische grond. Hierdoor zijn er veel geothermische gebieden. Op veel plekken je zie meertjes/stromingen waar de stoom vanaf komt. Dit gaat helaas ook gepaard met een eilucht. De mensen die hier wonen maken veel gebruik van deze energiebron en gebruiken het ook om in te badderen. Een mooie plek, maar stinkt wel een beetje!

Wellington

Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, maar is kleiner dan Auckland. Het is een gezellige stad, veel historie, maar ook zeer winderig!!

Napier

Napier ligt in het oosten van het noordereiland en is het grootste fruit- en wijngebied. Napier zelf staat bekend om de art deco stijl. Op zaterdag hebben we een uitstapje (mini roadtrip) naar Castlepoint gemaakt.

Milford track!

De track is compleet ontwikkeld door Quintin McKinnon en Earnest Mitchell in 1888 en is sindsdien door een groot aantal mensen gelopen. De bergpas waar je de derde dag overheen loopt en weer af gaat heet McKinnon pass, genoemd naar de ontdekker. Je loopt 4 dagen door bergvalleien, omringd door watervallen en hoge bergen in regenwouden, langs stromende rivieren en door lege vlaktes. Drie nachten lang slaap je in een hut. De ene keer slaap je met 20 mensen in een hut, de andere keer met 10. 's Avonds is het knus in de gezamenlijke ruimte door de vuurplaats die aangaat en alle warme drankjes en maaltijden gemaakt worden. Het is een kleine gemeenschap en je leert elkaar goed kennen! De track is 33.5 miles lang, wat 54 km is. De eerste dag loop je slechts 5 km, omdat de hut al vrij dichtbij geplaatst is. De andere drie dagen loop je zo'n 18 km op een dag, wat vaak betekent dat je zo'n 6 uur onderweg bent. En je hebt natuurlijk een backpack op je rug, dus dat maakt het nog even een graad moeilijker!

Trip naar Abel Tasman Park & omgeving

Samen met de Duitse au pair Maike een tripje naar dit mooie gebied op het zuidereiland geweest. We verbleven een nachtje in Nelson (de nacht voor we gingen skydiven!!) en daarna nog een paar nachten in Motueka. We zijn naast het park ook nog naar Farewell Spit (noordelijkste puntje van het zuidereiland) en Kaiteriteri geweest.

Skydiven!!

Helemaal te gek dit. Van zeven kleuren in mn broek schijten van angst tot overweldigend blij zijn en bijna moeten huilen. Deze ervaring vergeet ik niet meer! Check ook zeker het filmpje!!

Bay of Plenty

Weekendtripje naar Whakatane, White Island (of Whakaari Island), Tauranga en Mount Mauganui met drie Nederlanders en een belg. Super gezellig weekend! En een hoop gave foto's genomen op het vulkanische eiland! Gelukkig kan je de geur niet ruiken vanuit je scherm, want die was soms niet te harden!!

Mangorei track rondom Mount Taranaki

Deze 12 km durende hike bracht ons naar een meer waar je de weerspiegeling van de berg in zou kunnen zien. Helaas was het te mistig om dat effect te hebben, maar het was een erg mooie hike.

Weekend Tongariro Crossing

De Tongariro Crossing is een van de bekendste hikes die je kan doen in Nieuw-Zeeland. Niet alleen vanwege Mount Doom (Mount Ngaruahoe), maar vooral vanwege de prachtige landschappen waar je doorheen loopt. De bergen zijn heilig voor de Maõri en mogen daarom dus niet worden betreden. Helaas, we kunnen de ring niet vernietigen. Ook de vele meren zijn heilig, je mag er niet in zwemmen en het water is niet drinkbaar (zelfs giftig!) Maar wat een prachtige tocht.

Raglan

Raglan is een vriendelijk stadje met een beetje een alternatieve sfeer. Veel hippies, mensen die komen genieten van de zon en de zee, maar vooral veel surfers. Hier vind je tevens Whale Bay, een bekend strand om zijn baanbrekende golven en om de vele surfscenes die hier zijn opgenomen voor films. Wij zijn natuurlijk op het beginnersstrand begonnen!

Waiheke Island

Waiheke Island ligt op 40 minuten met de ferry van Auckland vandaan. Het is er heuvelachtig en de natuur gaat zijn eigen gang. Er hangt hier een relaxte sfeer. Wegen nemen je mee langs wijngaarden, stranden, winkelstraatjes en vooral langs de natuur. Sommige wegen waren onverhard, wat best een uitdaging was. Een ideale plek om je weekend te spenderen!

Waitangi Treaty Grounds

Waitangi Treaty Grounds was erg mooi om te zien. Met een tour guide langs alle belangrijke punten gelopen. Veel informatie te horen gekregen, maar ik weet nu wel waar Waitangi day (6 februari) over gaat!

Boat trip

Met de boot langs de Bay of Islands gevaren naar het bekende fenomeen 'The Hole In The Rock'. Onderweg dolfijnen gezien!

Bustour Cape Reinga

Wat een toffe tour was dit! De Kauri Trees, Ninety Mile Beach, Cape Reinga en de zandduinen... Een prachtige beleving! En fijn dat ik het zelf niet hoefde te rijden want het is een flink eind!

Russell

Op mijn eerste dag ben ik met de ferry naar Russell vertrokken. Russell zelf is niet heel groot, maar heeft wel veel historische waarde.

Rangitoto Island

Tocht met de ferry van Auckland naar Rangitoto, onderweg een mooi zicht op de haven van Auckland! Rangitoto is een vulkanisch eiland de bodem bestaat voornamelijk uit zwart gesteente. Het is opmerkelijk groen en de tocht naar de top duurde ongeveer 1,5 uur. Het uitzicht dat je krijgt is verbluffend! Het was een fijne hike, die ik met leuke mensen samen kon doen.

Shakespeare Regional Park

Een wandeling van ruim 3 uur door bossen, over kliffen en langs het strand. Prachtige uitzichten over de Hauraki Gulf en het heuvelachtige gebied van het natuurgebied.

Te Ara Tahuna Estuary Cycleway

Rondje van 8,4 km om Orewa River heen gefietst. Je start in Silverdale of Orewa en kan dan via het speciaal daarvoor aangelegde fietspad/wandelpad rondom fietsen. Je krijgt mooie uitzichten over de rivier en het is leuk om per fiets wat meer van de omgeving te zien. Let wel: ook op de fiets moet je aan de linkerkant rijden! Iets wat ik zo nu en dan vergat... :)

Eerste dagen

Een korte impressie van dit prachtige land.

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active